Versendaal BV


010-4500622

Stukadoorswerk door Timmer- en Klusbedrijf Versendaal

Voor foto's van ons reeds uitgevoerde stukadoors- en schilderwerk kunt u hier klikken

Bij nieuwbouw en renovatie moeten wanden en plafonds om ze vlak, duurzaam en mooi te maken worden gestukadoord. Het aanbrengen van een egaliserende pleisterlaag verfraait het interieur en veraangenaamt het woonklimaat. Goed stucwerk verbetert bovendien de warmte-isolatie en de brandwerendheid.

Met stukadoren kan een compleet eindresultaat worden bereikt, maar ook een goede vlakke ondergrond die geschikt is voor verdere afwerking zoals sierpleister, spack, tegelwerk, schilderwerk of behang. Wat ook de doelstelling is, altijd is belangrijk dat hoge-kwaliteit stucwerk wordt geleverd.

Versendaal, uw stucspecialist

Of het nu gaat om een groot nieuwbouwproject, de renovatie van een bestaande woning of bijvoorbeeld het bijwerken van een muur na plaatsing van een nieuwe keuken of badkamer, wij leveren prachtig stucwerk tegen een opmerkelijk gunstige prijs. Wij hebben vele jaren ervaring als allround bouwbedrijf en we zijn aangesloten bij verschillende professionele organisaties. De voortdurende groei van onze klantenkring is te danken aan ons principe dat we altijd topkwaliteit leveren. Bekijk onze fotopagina over stukadoren om een indruk te krijgen van de mooie kwaliteit van het door ons geleverde stucwerk.

Het is voor opdrachtgevers niet altijd makkelijk om te bepalen welk soort stucwerk nodig is, welke voorbereidende maatregelen moeten worden getroffen en welke afwerking zal worden gekozen. Daarom zijn wij graag bereid u te adviseren en uw vragen te beantwoorden.

Ook is het in veel gevallen mogelijk dat we u al in een vroeg stadium een prijs per m2 laten weten. Zodra we na overleg met u precies hebben vastgesteld welke werkzaamheden verricht moeten worden kunnen we een offerte voor het totale project uitbrengen. Zo bent u tevoren goed op de hoogte wat betreft de kosten.

Kostenbesparende efficiëntie

De kosten zullen u meevallen want wij werken heel efficiënt en gebruiken de modernste apparatuur en gereedschappen. Onder meer beschikken we over een praktische Knauf gipsspuitmachine van het type PFT Ritmo L. Daarmee is het mogelijk om in relatief weinig tijd zeer hoge kwaliteit stucwerk te leveren.

Deze machine, een licht en handzaam apparaat met een sterke motor, mengt het pleistermateriaal en brengt het via een lange slang naar het te stuken oppervlak. Dankzij een triller op de voorraadbak blijft het materiaal altijd goed doorlopen. Heel praktisch is verder dat de snelheid tijdens het werk gemakkelijk aangepast kan worden. Vooral bij grote projecten is de Knauf gipsspuitmachine bijzonder doelmatig en arbeidsbesparend.

Elk stucproject is anders

Voordat met het stukadoren kan worden begonnen moeten uiteenlopende voorbereidende werkzaamheden worden verricht en maatregelen worden getroffen. Wij maken ruim van tevoren duidelijke afspraken met u, zodat u op tijd kunt zorgen dat het meubilair wordt afgedekt of uit het vertrek verwijderd.

Voorbereidende werkzaamheden die door ons kunnen worden verricht zijn onder meer: afplakken van deur- en raamkozijnen, beschermen van kwetsbare zaken zoals stopcontacten, en afdekken van de vloer met stucloper, een waterdicht protectiekarton. Ook moeten een aantal keuzes worden gemaakt. Onder meer dient te worden bepaald of de ondergrond een voorbehandeling nodig heeft, en zo ja welke. Verder moet de juiste laagdikte vastgesteld worden, het pleistermateriaal worden gekozen en over de eventuele verdere afwerking worden beslist.

Er kan alleen worden gepleisterd op een ondergrond die vet- en stofvrij is, dus vaak zal schoonmaakwerk nodig zijn. Belangrijk is ook dat de ondergrond een goede zuigkracht heeft. Op te zwak of te sterk zuigende oppervlakken bestaat het risico dat de hechting van het gipspleister onvoldoende is. Indien nodig zorgen wij door behandeling met een speciaal voorstrijkmiddel voor een goede zuigkracht van de ondergrond.

Elk project is anders maar wij kunnen dankzij ons veelzijdige vakmanschap en onze moderne apparatuur elke opdracht perfect realiseren.

Laagdikte bepalen en pleistermateriaal kiezen

Alvorens met het pleisteren te beginnen meten wij de vlakheid van de wand op, teneinde de vereiste dikte van de pleisterlaag te bepalen. Als de wand tamelijk vlak is kan met een dunne laag worden volstaan terwijl bij een oneffen wand alleen met een dikkere laag een goed resultaat bereikt kan worden. Het meten van de vlakheid moet vakkundig gebeuren omdat anders een te dunne of een onnodig dikke laag wordt aangebracht.

Vakkundig stucwerk door Versendaal:

verfraaiing van het interieur en verbetering van warmte-isolatie en brandwerendheid.

De vereiste laagdikte is mede bepalend voor de keuze van het pleistermateriaal. Wij werken altijd met hoge kwaliteit stukadoorsgips. Belangrijk voor het eindresultaat is dat een gelijkmatig uithardende goede kwaliteit gips van het juiste type wordt toegepast. In verband met de keuze van het materiaal zijn onder meer de ondergrond en de laagdikte van belang.

Stukadoorgips is warmte-isolerend en dus energiebesparend. Een met gips gepleisterde wand is door het gebonden water dat er in zit ook brandvertragend. De typen stukadoorsgips die door ons worden toegepast hebben zeer goede eigenschappen en zijn uitstekend geschikt om fraai en duurzaam stucwerk te realiseren.

Pleisterwerk is vakmanschap

Het eigenlijke pleisteren begint met het aanmaken van de gipspleister. Het vakkundig bereiden van mooi klontvrij gipspleister draagt bij aan een eindresultaat dat er zijn mag. Bij wat grotere wanden plaatsen wij eerst stucgeleideprofielen, waarbij we zorgen dat deze precies waterpas staan. Verder kan door middel van hoekprofielen worden voorkomen dat gestukadoorde muurhoeken later beschadigen. Het vervolgens met de pleisterspaan aanbrengen van de gipslaag is een professionele vaardigheid waarmee wij veel ervaring hebben. Met behulp van de rei wordt gezorgd dat de muur perfect vlak wordt. Veelal heeft het stucwerk tot doel om een gladde ondergrond voor verdere afwerking te creëren. Versendaal kan ook de verdere afwerking van wanden en plafonds vakkundig voor u verzorgen.

Compleet eindresultaat

Tot de verschillende soorten afwerking die wij kunnen realiseren behoren: schilderwerk, behang, sierpleister, spack-spuiten en tegelwerk. Eerst stuken van de ondergrond geeft in veel gevallen het beste resultaat maar is niet altijd nodig; bij een al grotendeels glad en stevig oppervlak kan vaak worden volstaan met plaatselijke reparatie, reinigen en stofvrij maken.

Het aanbrengen van sierpleister, bijvoorbeeld spachtelputz, is een moderne techniek om een fraaie decoratieve wand te creëren. In het pleistermateriaal zitten kleine steentjes waardoor een mooie structuur ontstaat. Ook met spack-spuiten kan een mooi gestructureerd oppervlak worden gecreëerd. Het decoratieve effect ontstaat hierbij doordat spuitpleister op de wand wordt geblazen met een machine die een speciale spuitkop heeft. Er zijn vele effecten en kleuren mogelijk.

In badkamers en keukens, maar ook steeds meer in andere vertrekken, wordt vaak betegeling als afwerking toegepast. Tegels zijn niet alleen praktisch maar hebben, mits professioneel aangebracht, ook een bijzonder stijlvolle uitstraling. Bekijk foto's van door ons gerealiseerd tegelwerk.

Graag adviseren wij u ook met betrekking tot de verdere afwerking van uw stucwerk. Er zijn wat dit betreft vele mogelijkheden.