Versendaal BV


010-4500622

Kunststof kozijnen door Timmer- en Klusbedrijf Versendaal

Kunststof raam- en deurkozijnen worden steeds meer toegepast. Logisch, want vergeleken met hout hebben ze belangrijke voordelen. Kunststof kozijnen blijven door de jaren heen mooi. Bovendien vereisen ze in tegenstelling tot hout vrijwel geen onderhoud. Het is voldoende om bij het ramen wassen ook de kozijnen schoon te maken.

HLS kunststof kozijnen

Bij de aanschaf van kozijnen gaat het niet alleen om de praktische eigenschappen. Een kozijn moet ook mooi zijn. Daarom omvat het Versendaal-assortiment hoge-kwaliteit kunststof kozijnen ook de bijzondere HLS kozijnen. Deze bieden alle voordelen van kunststof maar zien er uit als echte houten kozijnen. De unieke HLS “hout-look” is zo perfect dat de kozijnen dezelfde sfeervolle uitstraling hebben als hout.

Het unieke HLS “Hout-Look-Smits”-systeem

HLS kozijnen worden vervaardigd uit topkwaliteit kunststof profielen, die voldoen aan de hoogste eisen van sterkte en duurzaamheid. HLS staat voor Hout-Look-Smits. Om de speciale “hout-look” van de kozijnen te verkrijgen wordt gebruikgemaakt van een uniek gepatenteerd verbindingssysteem. Dit zorgt ervoor dat de hoekverbindingen er uitzien als traditionele houtlasverbindingen.

Kunststof kozijnen zijn vaak meteen herkenbaar door de diagonale hoekverbindingen maar dat is niet zo bij HLS kozijnen want die hebben evenals houten kozijnen rechte verbindingen. De “hout-look” hoekverbindingen kunnen zowel aan de buiten- als aan de binnenkant worden toegepast.

Keuze uit meerdere K-Vision profielen

Goed om te weten is verder dat voor iedere omgeving en situatie een geschikt profiel beschikbaar is. Evenals voor de andere door Versendaal geleverde kunststof kozijnen worden voor alle HLS kozijnen profielen van het topmerk K-Vision gebruikt. HLS kunststof kozijnen zijn bijvoorbeeld leverbaar als type Classic, met een vlak profiel en een relatief kleine diepte. Heel mooi is ook het HLS type Trend dat een grotere diepte heeft, waardoor een meer traditionele uitstraling wordt bereikt. Om het raam een vriendelijker aanzien te geven is de verdiepte uitvoering met een “sprongetje”, type Step, heel geschikt.

Interessant is verder het HLS kozijn type City, dat overeenkomst heeft met een schuifraam uit vroegere tijden, een oplossing die bijvoorbeeld voor een historisch pand in de binnenstad heel mooi is.

Veel prachtige kleuren

Niet alleen door de variatie in profiel-vormen maar ook door het grote scala prachtige kleuren waaruit een keuze kan worden gemaakt zijn HLS kozijnen gemakkelijk met ieder interieur en elke leefstijl te combineren. Een extra warme en luxe uitstraling wordt verkregen door te kiezen voor een matte afwerking. HLS is het enige merk waarbij voor alle tinten uit het zeer veelzijdige RAL kleurensysteem zowel aan de binnen- als aan de buitenkant een matte afwerking mogelijk is.

Bij alle HLS kozijnen wordt een hoogwaardige 2-componentenlak toegepast. Desgewenst leveren wij ook K-Vision systemen met een afwerking van Renolit houtnerf-folie.

KOMO-certificaat

HLS kozijnen zijn dankzij de 100% gelaste hoekverbindingen volkomen wind- en waterdicht. Warmteverlies of lekkage bij de hoeken wordt daardoor voorkomen. Wegens het zeer goede warmte-isolerende vermogen zijn HLS kozijnen de perfecte keuze voor een energiezuinige woning. Een ander pluspunt van HLS kozijnen is dat ze veel minder gevoelig zijn voor inbraak en voor grotere veiligheid zorgen dan houten kozijnen.

Wind- en waterdichtheid en inbraakwerendheid van de HLS kozijnen worden gegarandeerd door het SKG-KOMO-certificaat.

HLS kozijnen zijn ook verkrijgbaar in een brandwerende uitvoering. Ze kunnen worden geleverd met een gegarandeerde brandwerendheid van minimaal 30 minuten. Zulke goede brandwerendheid van kunststof kozijnen is een recente ontwikkeling die door toepassing van speciale technieken mogelijk is geworden.

Recyclebaar

Vermeldenswaard is verder dat kunststof kozijnen recyclebaar zijn. Oude kunststof kozijnen kunnen gratis bij Versendaal worden ingeleverd en worden dan op verantwoorde wijze verwerkt tot grondstoffen die opnieuw gebruikt kunnen worden. Onder meer kan het materiaal worden toegepast voor de productie van nieuwe kozijnen. Hergebruik van grondstoffen past bij onze visie van verantwoord en duurzaam ondernemen.

Plaatsing door vakman

Het plaatsen van kunststof kozijnen moet vakkundig plaatsvinden. Bij Versendaal bent u er zeker van dat de montage door ervaren vakmensen wordt uitgevoerd en aan alle eisen voldoet. Belangrijk is verder dat u op alle HLS kozijnen 10 jaar garantie krijgt en dat deze garantie ook de kleurvastheid omvat. De garantie wordt verleend door de fabrikant van de kozijnen, het gerenommeerde bedrijf Smits Gemert BV, dat ook het innovatieve hoekverbindingssysteem ontwikkelde.